Meny


Vill du arbeta i ett stabilt bolag med goda utvecklingsmöjligheter, centralt i Stockholm?

”Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Vi erbjuder dig skogen – ett av våra viktigaste verktyg för att klara utmaningar kopplade till klimatförändringar och framtidens råvaruförsörjning. Dessutom en vacker arbetsplats. För att motverka hotet från klimatförändringar och mot den biologiska mångfalden behöver vi skogsmark och skogsråvara. Sveaskog är statens skogsbolag och vår uppgift är att leverera skogsråvara och förvalta skogsmarken. För att klara detta på ett långsiktigt hållbart sätt har Sveaskog antagit ett program för hållbart skogsbruk. Nu söker vi fler intresserade och kompetenta människor som vill vara med på den resan.”

Sveaskog söker dig som brinner för redovisning, har ett driv och ser möjligheter. Du kommer som redovisningsekonom att, tillsammans med dina kollegor, arbeta med delar av det största verksamhetsbolaget samtidigt som du får ett eget mindre bolag att ansvara för.

Om uppdragsgivaren
Sveaskog är Sveriges största skogsägare och ägs av svenska staten. Vår kärnverksamhet är att förvalta och bruka skogen samt leverera timmer, massaved, flis, biobränsle, skogsplantor och skogliga tjänster. Dessutom gör vi mark- och vindkraftsaffärer samt utvecklar skogen som en plats för fiske, jakt och andra naturupplevelser. Vi vill klimatanpassa skogsmarken och aktivt bidra till att nå svenska miljökvalitetsmål, Parisavtalet liksom EU:s klimatmål.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Du får på Sveaskog möjligheten att ta ett stort eget ansvar, du får bidra till processutveckling och effektivisering av arbetssätt. Genom samarbete med kompetenta och erfarna medarbetare inom redovisningsfunktionen erbjuds du en kontinuerlig kompetensutveckling. Du har även goda utvecklingsmöjligheter inom bolaget generellt.

Beskrivning av tjänsten
Du tillhör redovisningsavdelningen med 10 medarbetare och rapporterar till redovisningschef Eva-Lena Bengtsdotter. Redovisningsavdelningen ansvarar för hela flödet från reskontra till koncernredovisning. I din roll som redovisningsekonom har du ett specialistansvar inom det stora verksamhetsbolaget samt bolagsansvar för ett mindre bolag.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter:
– Ansvar för finansfunktionens redovisning och bokslut
– Framtagande av momsdeklarationer
– Bolagsansvar som innebär löpande redovisning och bokslut i något av våra mindre bolag
– Löpande redovisning och bokslut
– Rapportering till myndigheter och ägare
– Stöd till organisationen i redovisningsfrågor
– Avstämning och analys
– Du medverkar även i årsredovisningsarbetet och projekt- och utredningsarbete
– Processutveckling och effektivisering av arbetssätt

Erfarenhet och profil
Du har en civilekonomexamen eller motsvarande och minst 3 års erfarenhet av kvalificerat bokslutsarbete och löpande redovisning i större bolag. Du har god kännedom om momsredovisning. Du har ett generellt systemintresse samt ett intresse av att utveckla och förbättra rutiner och processer med hjälp av systemstöd. En fördel är om du har erfarenhet av affärssystemet Dynamics 365 men framför allt att du har goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en person med mycket energi som gillar att arbeta i team. ditt sätt är serviceinriktat och du förstår att du i din roll både stöttar och ger service. Du är självklart noggrann, strukturerad och ansvarskännande. Då det finns potential att utveckla arbetssätt mm behöver du trivas med att lösa problem och ta egna initiativ. Du är en social person som har förmågan att samarbeta med andra likväl som att arbeta självständigt.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Sveaskog med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Nadja Linder, telefon 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny