Meny


Är ditt specialistområde redovisning? Vill du fortsätta att utvecklas i ett internationellt bolag? Nu har du chansen att bli del av ett kompetent team när vi hjälper TitanX med att hitta sin nya redovisningsekonom.

Om uppdragsgivaren
TitanX is a global partner to commercial vehicles manufacturers for heat transfer. Our mission is to provide innovative and competitive thermal management solutions to accelerate the effort for a cleaner transport.
On the road to a more sustainable future, with the support of TataAutoComp Systems our owner, we are expanding our thermal management product portfolio to bring innovative solutions for a cleaner and electrical transport. In parallel, we bring our performing heat transfer technology to other segments such as off-road and industrial applications.
At TitanX every team member is relied upon to make a difference, contribute with innovative ideas, and add value to the company. Our decision paths are short; we act with speed and own the outcome. We are one global team and achieve better results together. https://www.titanx.com/

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Du välkomnas in i ett spännande företag i en stor internationell koncern. Här får du möjlighet att ta ett stort eget ansvar och samtidigt ingå i ett team där mycket kunskap delas och det råder en positiv anda. Möjlighet till distansarbete någon dag per vecka erbjuds.

Beskrivning av tjänsten
I din roll som redovisningsekonom har du det huvudsakliga ansvaret för den interna och externa redovisningen för de svenska bolagen men du deltar också i den internationella rapporteringen. Det innebär att du tar ett helhetsgrepp om bokslut och rapportering med balansräkning, resultaträkning och kassaflödesanalys. I rollen ingår även ett ansvar för företagets interna kontroller gällande redovisning där du säkerställer att de svenska bolagens processer och riktlinjer efterföljs. Du blir en viktig spelare i redovisningsteamet där du hanterar frågor kring redovisning och skatt på daglig basis och har kontakt med såväl skattespecialister som revisorer samt säkerställer att aktuella lagar och regler efterlevs. Du har även kontakter ut i verksamheten för att bygga en förståelse för affären och vad som döljer sig bakom siffrorna.

Du ingår i ett Finance team där du agerar coachande och stödjande till dina övriga kollegor och det outsourcade teamet inom AP/AR och Treasury, där du rapporterar direkt till Financial Director.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Operativt ansvar för att säkerställa korrekt balans- och resultaträkning
– Månads-, kvartals- och årsbokslut samt rapportering
– Redovisnings- och skattefrågor (K3 och delvis IFRS)
– Supportera i rapportering av moms och skatt samt löner och pensioner
– Ansvar för efterlevnad av policys och legala rapporteringskrav
– Kontakter med revisorer

Vem är du?
Vi söker dig som är Civilekonom och som har jobbat minst 5 år med kvalificerad redovisning. Du känner dig trygg inom redovisning och skatt där du är uppdaterad på gällande lagar och regler med vana av K3 regelverket. Då koncernrapporteringen sker enligt IFRS är erfarenhet av detta positivt men inget krav. Du trivs i rollen som specialist inom redovisning och skatt där du har lätt för att på egen hand föra diskussioner rörande dessa frågor med experter inom området såväl inom organisationen som externt. Då det är en internationell koncern förutsätter vi att du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift. Vidare är du en van användare av såväl affärssystem som Excel.

Som person är du noggrann, strukturerad, effektiv, analytisk och besitter en hög integritet. Du är van att jobba tillsammans i team och trivs med att coacha och stödja dina kollegor där du delar med dig av din kunskap. Vidare tar du ett stort eget ansvar för dina delar och säkerställer god kvalitet i dina leveranser som sker enligt gällande tidplan.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar TitanX med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg, 0707-765091 alternativt Patrik Lilja, 0709- 810048. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 26 juni. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny