Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Arbetar du idag med redovisning och trivs med internationella kontakter?
Har du erfarenhet av att arbeta med Shared Service Center?
Har du erfarenhet av norsk redovisning?

Då kan denna roll som Senior Accountant på Olympus Sverige vara nästa utmaning för dig!

Om uppdragsgivaren
Olympus är en världsledande tillverkare av optisk och digital precisionsteknik som erbjuder innovativa lösningar för toppmoderna medicinska system och digitalkameror och vetenskapliga lösningar. Företagets prisbelönta produkter bidrar till att upptäcka, förebygga och läka sjukdom, driva vetenskaplig forskning och dokumentera livet med konstnärlig frihet.

Olympus Sverige AB har cirka 80 anställda och har sitt kontor i Solna. Det svenska bolaget ingår i Olympus Nordiska organisation, vilken omfattar Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna samt Baltikum. I den Nordiska organisationen har företaget c:a 400 anställda och omsätter ca 2,2 MDR.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som Senior Accountant kommer du att vara placerad på Olympus helt nya, moderna kontor i Solna. Du rapporterar till den nordiska redovisningschefen och ingår i en grupp med två andra Senior Accountants vilka ansvarar för de nordiska länderna. I rollen kommer du huvudsakligen ansvara för det norska bolaget, men samtidigt tillsammans med dina kollegor ha ett delat ansvar för det svenska bolaget. Kund- och leverantörsreskontra samt anläggningsredovisning sköts via ett Shared Service Center i Polen och lönehanteringen ligger hos extern part i respektive land.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Senior Accountant kommer att vara:

– Månads- och årsbokslut samt rapportering för det norska bolaget
– Delat ansvar för det svenska bolaget
– Bokföring, kontoavstämningar och analys
– Hantering av moms och skatter samt inkomstdeklaration
– J Sox redovisning
– Interna samt externa revisioner
– Säkerställa att lokala redovisningsregler och avtal följs samt att hålla sig uppdaterad på nyheter gällande dessa.
– Upprättande av årsredovisning och skattedeklaration för det norska bolaget (i samarbete med extern partner)
– Supportering samt kravställning mot Shared Service Center vid bokslut, analyser och revisioner

Vem är du?
Vi söker dig med en minst en gymnasieutbildning inom ekonomi och gärna med påbyggnadsutbildning. Vi ser gärna att du har relevant erfarenhet av praktiskt redovisningsarbete och vi tror att erfarenhet från en redovisnings- eller revisionsbyrå kan vara en lämplig bakgrund. Du har erfarenhet av att upprätta skattedeklarationer och årsredovisning. Då rollen innefattar internationella kontaktytor så kommunicerar du obehindrat på engelska och svenska i både tal och skrift. Vidare är det meriterande om du har arbetat i affärssystemet SAP samt Hyperion.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och för att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är driven, flexibel, förändringsbenägen och prestigelös. Då rollen är utåtriktad behöver du vara kommunikativ och serviceinriktad. Vi ser att du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du trivs att arbeta i samarbete med andra.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Olympus med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny