Meny


Trivs du i en finansiellt komplex miljö där riskmanagement, finansiell strategi och ekonomistyrning är en stor del av rollen?

Då är denna seniora Business Controllertjänst rätt för dig. Vi söker en senior Business Controller till en komplex, internationell verksamhet. Du får möjlighet till arbetsledande ansvar för ett litet team Controllers inom Sales & Marketing.

Sales & Marketing ansvarar för alla tre produktområden (nafteniska specialoljor, bitumen och fuels) och sträcker sig över olika geografiska områden. Avdelningen har stor internationell kundexponering och även breda kontaktytor internt avseende inköp, tillverkning, logistik, treasury med finansiell riskexponering.

Om uppdragsgivaren
Nynas är ett specialoljebolag, ledande inom en liten nisch av en enorm industri. Kärnkompetensen är att förädla tunga råoljor till en balanserad produktmix inom två huvudområden: nafteniska specialoljor och bitumen. Bolaget fokuserar på att utveckla högkvalitativa produkter som bidrar till hållbarhet genom minskade utsläpp och som stöder den cirkulära ekonomin. Verksamheten är komplex med tredjeparts prissatta råvaror där pris och tillgång hela tiden varierar.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Nynas är ett stort och litet bolag samtidigt. Du blir del av ett globalt team i en dynamisk organisation med familjär atmosfär. Det är en internationell, mångkulturell organisation men samtidigt ett svenskt bolag med lång historik där du som medarbetare får möjlighet att göra skillnad genom att komma med idéer och att strategiskt arbeta med verksamheten. Nynas erbjuder en hög kompetensnivå, internationell exponering, en snäll kultur där goda insatser uppmärksammas. Bolagets tre kärnvärden är samarbete, engagemang och proaktivitet.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som Business Controller får du använda din analytiska och strategiska förmåga genom att bidra med finansiella underlag till beslutsfattande genom att exempelvis utveckla affärscase och finansiella modeller. Du arbetsleder i rollen 1-2 Business Controllers och samarbetar tätt med Sales and Marketing Director som utgår från UK. Du rapporterar i rollen som Senior Business Controller till Head of Business Control och kontoret ligger i Globenområdet.

Ansvarsområde som Senior Business Controller Sales & Marketing:
– att driva Performance Management inom Sales & Marketing i linje med koncernens krav
– att agera bollplank och stöd till VP Sales & Marketing och relevanta ledningsteam
– att agera Business Partner i organisationen
– teamleadansvar för 1-2 Business Controllers
– ad hoc stöd till koncernfunktioner och koncerngemensamma initiativ
– att bidra till fortsatt utveckling och effektivisering av analys- och rapportverktyg

Vem är du?
Vi söker dig som är en erfaren Business Controller med mångårig erfarenhet av analys av komplexa verksamheter. Vi söker dig som kommer från branschen eller motsvarande producerande verksamheter med lager och hög riskexponering, exempelvis, stål, skog eller kemisk produktion. Har du arbetat med revision, internrevision eller riskexponering/hedging inom dessa branscher kan det också vara intressant.

Vi söker dig som har en hög analytisk förmåga och en mycket god förmåga att på ett självständigt sätt planera och prioritera mot överenskomna mål. Du behöver ha en hög kommunikativ förmåga då du har kontaktytor över hela världen och kommunicerar på alla nivåer i organisationen. Likväl som du har en hög integritet är det viktigt att du har en diplomatisk framtoning. Du är nyfiken och flexibel och trivs i en miljö i förändring samtidigt som du har tålamod och förståelse för komplexiteten.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Nynas med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Nadja Linder, telefon 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny