Meny


Liber tycker att lärande är det viktigaste som finns! Vill du vara med och skapa framtidens lärande?

Är du en strategisk, analytisk Senior Business Controller med starkt kommersiellt tänk? Har du ett driv att hitta nyckelfaktorerna för att maximera lönsamhet och tillväxt? Vi söker dig med stark genomförandekraft som får förändringar att ske. Du kommer i rollen att bygga och bidra till en resultatorienterad- och affärsmässig kultur.

Du erbjuds som Senior Business Controller en nyckelroll i bolagets spännande transformationsresa. Det är en roll där du kommer att ha starkt fokus på tillväxt och lönsamhet i kombination, i en föränderlig marknad inom utbildningssektorn. Du ställs inför både strategiska och operativa frågeställningar och kommer att arbeta nära ledning samt verksamheten i en internationell miljö.

Om uppdragsgivaren
Liber är ett av Sveriges ledande läromedelsföretag. Målsättningen är att våra läromedel och vår kurslitteratur ska bidra till att alla lyckas med sina studier, från förskoleklass till högskola. Vi producerar interaktiva läromedel och böcker hand i hand för ett framgångsrikt lärande i skolan. Våra läromedel utvecklar vi i dialog med lärare, de främsta författarna och forskare. Liber erbjuder även en fullskalig digital utbildning inom SFI och unik branschutbildning riktad mot näringsliv. I vår utgivning har vi också ett brett erbjudande av managementlitteratur. Liber är en del av den europeiska gruppen Infinitas Learning, med systerbolag i Holland och Belgien.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Utbildningsbranschen, och vi med den, är i en digital transformation som skapar nya fantastiska möjligheter att utveckla produkter och tjänster som maximerar lärande.

Vi på Liber går till jobbet varje dag för att göra skillnad i människors liv. Vi är fast beslutna att leda utvecklingen inom utbildning och därmed bidra till ett Sverige där alla lyckas med sina studier.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som Senior Business Controller stöttar du ledning och affärschefer i kommersiella och strategiska beslut genom analys och beslutsunderlag. Du tillhör Finansfunktionen med sex medarbetare och rapporterar till CFO.

Ansvarsområden:
Analys och uppföljning av utfall och nyckeltal med lönsamhetsfokus
Samarbete med bolagets affärsenheter för beslut kring framtidens läromedel
Ansvarig för delar av den månatliga boksluts- och rapporteringsprocessen
Delaktig i att utveckla struktur och processer för att stödja bolagets fortsatta utveckling av affären

Erfarenhet och profil
Du är civilekonom eller civilingenjör och har minst fem års erfarenhet som Business Controller med inriktning analys och uppföljning. Vi tror att du har arbetet nära verksamheten och stöttat upp med struktur, återkoppling och analys med fokus på att driva affären vidare. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Excel.

Personliga egenskaper
Du är prestationsinriktad och har ett starkt intresse för att utveckla verksamheten framåt. Vi tror vidare att du är analytisk och har en naturlig förmåga att kommunicera finansiella utfall och förmedla drivarna av lönsamheten i affären till verksamheten. Du trivs med detaljerna och att leverera kvalitet är en självklarhet för dig, samtidigt som du har ett helhetsperspektiv och förståelse för hela affären. För att passa i rollen behöver du trivas med analysen men också att proaktivt ta initiativ och att interagera med många delar i organisationen. Du är en lagspelare och mån om att tillsammans med dina kollegor driva förändring i bolaget.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Liber med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Nadja Linder. Skicka gärna din ansökan omgående men urvalet kommer att fortsätta under vecka 32 pga semester. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny