Meny


– Har du erfarenhet av att arbeta som senior redovisningsekonom och är redo att ta nästa steg i din karriär?

– Trivs du i ett börsnoterat företag med en stark teamkänsla och goda utvecklingsmöjligheter?

– Är du driven och proaktiv i ditt arbetssätt?

Då kan rollen som senior redovisningsekonom för Proact vara rätt för dig!

Om uppdragsgivaren
Proact är Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster skapar Proact verksamhetsnytta som hjälper företag och myndigheter att minska risken och sänka kostnaderna, samtidigt som det ökar rörligheten, produktiviteten och effektiviteten.

Proact-koncernen har drygt 1 200 anställda varav 165 i Sverige. Koncernen har verksamhet i 13 länder i Europa och USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT.
Proact omsätter ca 5 mdkr och består av nära 30 st bolag.

Proact i Sverige har huvudkontor i Stockholm samt kontor i Malmö, Göteborg, Linköping och Örebro. Läs gärna mer om företaget på www.proact.se.

Proact har en vision om att vara världens mest pålitliga IT-tjänstepartner som möjliggör innovation och ökad tillväxt hos våra kunder.

Affärsidén är att som partner till kunderna erbjuda högkvalitativa tjänster samt marknadsledande teknologier. Proact levererar flexibla tjänster och lösningar som snabbt skapar ett hållbart och långsiktigt värde.

Allt arbete präglas av Proacts grundläggande värderingar: integritet, engagemang och kompetens. Dessa ger vägledning för beslut på alla nivåer inom organisationen och hjälper oss att uppnå det övergripande målet – att leverera effektivt verksamhetsstöd till våra kunder.

Förmåner som Proact erbjuder sina anställda: Flexibla arbetstider, tjänstepension, 6 veckors semester, försäkringar, företagshälsovård och friskvård.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som senior redovisningsekonom för Proact IT Group AB (moderbolaget) och Proact Finance AB (koncernens finansbolag) kommer du att tillhöra koncernfunktionens Finance-team, som idag består av fem personer. Du kommer att rapportera till Head of Group Accounting.

Rollen innebär kontakt med ekonomifunktionerna i de utländska dotterbolagen och koncernspråket är engelska.

Tjänsten ger dig möjlighet till ett utvecklande och varierande arbete.

Du erbjuds möjlighet till distansarbete ca 2 dagar per vecka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Rollen innebär ett helhetsansvar för redovisningen i de båda bolagen vilket innefattar
– Redovisning Proact IT Group AB och Proact Finance AB
– Månadsbokslut, årsbokslut och årsredovisning
– Rapportering till konsolideringssystemet Cognos Controller enligt IFRS
– Skapa underlag och kalkyler för internfakturering
– Hantering av cash pool och cash flow samt interna och externa lån
– Prognos & budget
– Valutasäkring
– Moms och skatt inklusive extern rapportering
– Internkontroll
– Kontakt med revisorer
– Ansvarig för diverse projekt och ad hoc-uppgifter

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande högskoleutbildning med inriktning mot företagsekonomi och redovisning eller har förvärvat motsvarande likvärdig kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du har arbetat självständigt med redovisning enligt IFRS.

Du har en god IT-mognad och har erfarenhet av att skapa effektiva arbetsprocesser. Dina Excel-kunskaper är mycket goda och du har ett generellt systemintresse.

Du är en teamspelare som bidrar till ett bra samarbete på avdelningen.

Meriterande om du har erfarenhet som redovisningsekonom i noterat bolag.

Meriterande om du har erfarenhet av affärssystemet Navision och konsolideringssystemet Cognos Controller.

För att lyckas i den här tjänsten tror vi att du har en god analytisk förmåga. Vi tror att du är proaktiv och gärna tar dig an nya arbetsuppgifter. Du vill utvecklas i din roll och är förändringsdriven.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Proact med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, David Andersson, tel nr 072-853 09 96. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny