Meny


Vill du utvecklas tillsammans med Apoteket?
Söker du en bred och kvalificerad ekonomiroll där du får möjlighet att arbeta med frågor inom såväl processer som redovisning? Vill du utvecklas och ta ansvar? Söker du en arbetsgivare som gör skillnad och har ett stort fokus på hållbarhet? Som systeminriktad redovisningsekonom i Apotekets koncernekonomi-team erbjuds du den möjligheten.

Beskrivning av tjänsten
Apotekets ekonomifunktion består av ca 25 personer fördelade på Ekonomiservice, Controlling, Intern Kontroll, Inköp samt Koncernekonomi &Treasury.

Som systeminriktad redovisningsekonom ingår du i ekonomiavdelningens enhet koncernekonomi där du har fyra kollegor. Du rapporterar till gruppchefen för koncernekonomi där följande ansvarsområden finns: Financial control legal, Financial control treasury samt Verksamhetsstyrning och system.
Du erbjuds ett flexibelt arbetssätt med stort eget ansvar där du arbetar med utveckling, processer, systemfrågor och redovisning.

Huvudsakliga ansvarsområden för denna roll:
– Kravställa och säkerställa korrekt indata från Apotekets försystem samt driva frågor mot Apotekets it-förvaltningar
– Driva verksamhetsutveckling och effektivisera processer
– Delta i många av Apotekets utvecklingsprojekt avseende Apotekets konsumentaffär (B2C)
– Processägare för betalningslösningar inom Apotekets konsumentaffär (B2C)
– Produktägare och systemspecialist för eBS Finance-system samt ett nyinrättat system för kontoavstämningar (Pricka)
– Optimera funktionalitet och användande av ekonomisystem samt rapporter från försystem
– Delta i månadsbokslutsprocessen
– Delaktig i bokslutsanalys avseende Apotekets konsumentaffär (B2C)
– Upprätta vissa månadsavstämningar avseende Apotekets konsumentaffär (B2C)

Vem är du?
Du har relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt ca 7-10 års erfarenhet av arbete med både redovisning och ekonomisystem. Du är van vid transaktionsintensiva verksamheter och du har ett utpräglat intresse för system, processer och kravställning. En passande erfarenhet kan vara från en roll som revisor inriktat mot IT-sidan. Erfarenhet av retail är mycket meriterande.
Du har mycket goda kunskaper i Excel och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att lyckas och trivas i rollen är du analytisk, lösningsorienterad samt noggrann och har en förmåga att se till både helheten och detaljer. Du är kommunikativ, driven och delar med dig av din kunskap. Rollen innefattar många kontaktytor, såväl internt som externt.
Det mest viktiga är att du verkligen vill bidra med din kompetens och personlighet för att på så vis bidra till bolagets utveckling och transformation.

Varför Apoteket?
Det finns många skäl att jobba på Apoteket. Kalla det karriär eller livsval, men Apoteket tror att man söker sig till dem av en anledning. Bra stämning, kunskap, utveckling och hälsa är viktiga ingredienser i Apotekets verksamhet och det är därför de bland annat har branschens högsta friskvårdsbidrag. Hos Apoteket jobbar du dessutom på ett av Sveriges mest hållbara företag.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Apoteket AB med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, telefon 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Om Apoteket:
Apoteket, med huvudkontor i Solna, är Sveriges största apotekskedja med drygt 3300 anställda och ca 400 apotek. Apoteket erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. De bryter ständigt ny mark inom läkemedelsrådgivning, patientsäkerhet, it och miljö. Kulturen präglas av omtanke och kunskap för innovativ utveckling och leverans av produkter och tjänster som hjälper kunder till ett liv i hälsa.
Här delar du övertygelse med människor som av olika skäl har valt Apoteket, och som medarbetare är del av deras själ: En stark tro på den goda kraften för att varje dag göra allt de kan för att göra det enklare att må bra. För andra. För oss.

Sök jobbet

Meny