Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Nu söker vi, för Perstorp AB, en utvecklande, drivande och ödmjuk Accounting Manager som skall jobba med ett eller flera bolag i deras koncernövergripande Shared Service Center. Du kommer att arbeta med intressanta och utmanande arbetsuppgifter inom redovisning i en internationell miljö och du får möjlighet att vara en viktig del i den fortsätta utvecklingen av SSC-verksamheten och där du kan göra ett avtryck i organisationen.

Om uppdragsgivaren
Perstorpkoncernen är världsledande inom flera sektorer av specialkemimarknaden för en mängd olika branscher och applikationer. Produkterna är en del av ett brett utbud av produkter som används varje dag hemma, på jobbet eller på fritiden. Mer information finns på www.perstorp.com.

Beskrivning av tjänsten
De senaste åren har man arbetat med att förtydliga och förbättra processerna för att öka effektiviteten i hur man arbetar med sina kunder inom SSC. Denna effektivitetsresa fortsätter, där du erbjuds möjlighet att driva och medverka samt initiera förbättringsprojekt inom ekonomi-/IT-områden. Dessutom bra arbetsmiljö i trevliga lokaler och med bra och kvalificerade kollegor.

I grunden kommer du att arbeta som redovisningsansvarig för ett antal kunder och upprätta av månads-, kvartals- och årsbokslut enligt legala krav och gällande principer. Övriga arbetsuppgifter hittar du nedan:
– Upprättande av årsredovisning enligt gällande regler i ÅRL.
– Medverka vid budget och prognosarbete.
– Utveckla rapporteringen på kort och lång sikt.

Utöver ovan kommer du att rapportera till de legala enheterna i organisationen och vara ett stöd i analyser och finansiell support till site controlling och verksamhetschefer. Du kommer även att fungera som ett bollplank mot chefen för SSC i att utveckla verksamheten men även mot kunderna i att förbättra deras ekonomiska flöden och processer.

Vem är du?
Du har redan idag kvalificerade redovisningskunskaper och har erfarenhet av både IFRS och K3. Du kommer troligen från en liknande position eller har jobbat inom en liknande global organisation. Har du även jobbat med controlling är detta meriterande. Som person är du nyfiken och gillar att arbeta med effektiviseringar och förändringar och du har lätta för att sälja in idéer till medarbetare och stakeholders men även en förståelse när det inte går att genomföra. Du gillar att arbeta processorienterat och har en god förståelse i hur teknik och IT kan hjälpa till i vardagen men även strategiskt.

Som person är du drivande och vill se förbättringar men samtidigt är du ödmjuk och prestigelös och har en förståelse för vad som är möjligt och när det kan ske. Engelska är koncernspråk i organisationen och de arbetar i SAP, så vi ser gärna att du har jobbat i detta eller något annat av de stora ERP systemen. Gillar du att utveckla och utvecklas – då kan det vara dig vi söker.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Perstorp AB med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Patrik Lilja. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Invici AB är en del i företagsgruppen Key People Group.
Meny