Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Vill du arbeta i ett spännande, satsande och växande företag? Vill du verka i en koncern som ligger i framkant inom avfallshantering och som arbetar framgångsrikt med hållbarhet?

Sortera söker dig som brinner för redovisning, har ett driv och ser möjligheter. Du kommer som redovisningsansvarig för ett affärsområde inom Sortera Group få möjlighet till stor påverkan att vara med och utveckla i en föränderlig miljö, såväl din egen roll som ekonomifunktionen som helhet.

Sortera är en snabbväxande och lönsam koncern inom materialåtervinning med hållbarhet som affärsmodell. Koncernen kännetecknas av en stark entreprenöriell kultur med kärnvärdena service, hållbarhet och kompetens.

Om uppdragsgivaren
Sortera är genom sina tre affärsområden (Recycling, Industry och Materials) den främsta och mest specialiserade aktören inom bygg/anläggnings-avfall i Sverige och Finland. Med drygt 450 anställda och en omsättning runt 1,6 miljarder kronor bedrivs verksamheten i egen regi från försäljning, insamling och återvinning till slutmottagare. Sortera finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Helsingfors och är representerade i hela Sverige via återförsäljare. Sortera verkar under varumärken som Sortera, BIG BAG, Åkerisäcken, Sortera Industry, Sortera Materials, EnvyTech och VaihtolavaCom. Sortera har historiskt växt kraftigt på ett framgångsrikt sätt både organiskt och genom förvärv. Läs gärna mer på www.sortera.se

Sortera har en unik kultur som är starkt bidragande till bolagets framgång, där alla hjälper alla, högt tempo, många sociala aktiviteter och passion för jobbet och företaget.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som redovisningsansvarig kommer du att ansvara för redovisningen för ett av koncernens affärsområden. Du ingår i ett team på 8 personer och det är ett härligt gäng med mycket engagemang och kompetens.

Dina arbetsuppgifter som redovisningsansvarig:
– Ansvar för redovisning och bokslut för ett affärsområde i koncernen
– Ansvar för redovisning av koncernens holdingbolag
– Säkerställa att resultatet ger en rättvisande bild av verksamheten
– Rapportera in ditt affärsområdes siffror till månads-, kvartals- och årsboksluten
– Ansvarig för arbetet runt avstämningar
– Momsredovisning
– Upprätta årsredovisning och inkomstdeklaration
– Bidra med kompetens för att utveckla projektredovisningen
– Framtagande av ekonomisk information samt analyser för affärsområdet
– Delta i systemprojekt (tex införa nya system inom ekonomi eller närliggande affärsverksamhet)
– Proaktivt arbeta för att redovisningen stödjer och följer verksamheten
– Bidra till fortsatt utveckling av rutiner och processer inom affärsområdet
– Utbilda och agera bollplank till kollegorna
Du rapporterar i rollen som redovisningsansvarig till koncernens ekonomichef och sitter på bolagets kontor i fräscha lokaler centralt i Liljeholmen.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har gedigen redovisningserfarenhet, minst fem år, gärna med bakgrund i revision. Du känner dig trygg i din kunskap och delar gärna med dig av den samtidigt som du är nyfiken på att även vidareutvecklas själv inom relevanta områden. Bolaget erbjuder en föränderlig miljö, därför söker vi dig som vill ta initiativ, vill fatta beslut och vill ta ansvar, dvs du har ett eget driv. Du kommer ha mycket kontakt mot verksamheten i ditt affärsområde, det är därför viktigt att du kan prata ekonomi även med icke-ekonomer. Du är nyfiken, hjälpsam och utåtriktad, samarbete både i teamet och inom bolaget är en viktig del för företaget och vi söker dig som vill vara delaktig i att skapa en god stämning och vill vara en del av gemenskapen på kontoret. Utöver detta är du givetvis noggrann och mån om att leverera kvalitet.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sortera Group AB med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande och tillsättningen kommer att ske skyndsamt. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny