Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny

Om uppdragsgivaren
Här får du en unik möjlighet att vara med och forma ett upplevelsecenter i världsklass med fokus på innovation, vetenskap, teknik och hållbarhet. Drivs du av att hitta nya angreppssätt och effektivare lösningar genom självständigt analysarbete och i verksamhetsnära dialog? Då kan rollen som Business Controller vara rätt för dig.

De senaste åren har Tekniska museet tagit stora kliv in på edutainmentmarknaden där lekfullt lärande är centralt. Verksamheten på Djurgården i Stockholm lockar varje år runt 330 000 besökare, varav mer än hälften är barn och unga. Det är en privat stiftelse med en omsättning på ca 117 msek varav ca 60% självfinansiering och 40% statsbidrag. Ett 70-tal heltidsanställda samt ett stort antal timanställda bidrar tillsammans till att erbjuda en fantastisk helhetsupplevelse där målet är att nå 500 000 besökare per år. Det ska nås genom högkvalitativa utställningar och programverksamhet, ett kundorienterat förhållningssätt, effektiva processer och god samverkan med finansiärer och partners.

Vi utvecklar nu ekonomiteamet och söker dig som vill vara med och bidra i verksamhetens fortsatta resa.

Beskrivning av tjänsten
I denna kreativa och kunskapsintensiva miljö kommer du att, i nära dialog med CFO, övriga ekonomiteamet och budgetansvariga, ansvara för uppföljning och analys i tertialboksluten, driva budgetarbetet och rapportera till finansiärer.
En lika stor del är att utveckla ekonomistyrningen samt agera projektcontroller i flera strategiskt viktiga projekt. Museet har många olika typer av verksamheter vilka styrs och finansieras på olika sätt vilket gör arbetet komplext och omväxlande. Du rapporterar till CFO och är ledningens förlängda arm rörande ekonomi- och affärsrelaterade frågor.

Arbetsuppgifter
Projektuppföljning och rapportering till finansiärer, rekvirera medel
Utveckla ekonomistyrning, t ex bygga rapporter
Tertialbokslut; sammanställa avvikelseanalys och resultatuppföljning
Stödja budgetansvariga i framtagande av budget och prognos
Framtagande av utställnings- och investeringskalkyler
Agera stöd vid prissättning av tjänster och produkter
Delta/driva affärsutvecklingsfrågor
Hålla internutbildning (för t ex budgetansvariga)

Vem är du?
För att lyckas i rollen bör du ha en civilekonomexamen med minst 5 års erfarenhet av motsvarande roll inom en komplex organisation med olika verksamheter, arbetat med ekonomistyrning, byggt rapporter samt ha goda redovisningskunskaper. Erfarenhet från affärsdrivande verksamhet i tjänstesektorn är ett krav, liksom vana vid projektrapportering.

Du trivs i en miljö med många relationer där samarbete är en framgångsfaktor. Du har en flexibel läggning med förmåga att pendla mellan uppgifter kort- och långsiktigt – utan att tappa fokus och med tålamod. Denna tjänst har en relativt hög andel ad-hoc uppgifter varför kapacitet att prioritera och hantera korta puckar behövs.

Intresserad?
Välkommen till en spännande tjänst i en fantastiskt stimulerande miljö.I denna rekrytering samarbetar Stiftelsen Tekniska Museet med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Katarina Rydell. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Sök jobbet

Meny