Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Du får i rollen som CFO på Malte Månson vara ytterst delaktig i koncernens förbättringsresa. Du motiveras av att, tillsammans med koncernens VD, arbeta strategiskt för att optimera lönsamheten och förbättra verksamheten. Vi söker dig som trivs med utmaningar och att driva förbättringar. Du behöver vara prestations- och målinriktad för att passa i rollen. Malte Månson ägs av ett av de ledande private equitybolagen i Norden, CapMan.

Koncernen har verksamhet i hela landet med en koncentration till Mälardalen. Du kommer i rollen att ha ett personalansvar för 3 personer placerade i Örebro. Du kommer delvis att vara placerad där samtidigt som du kommer att röra dig i verksamheten generellt, primärt i Mälardalen. Rollen erbjuder även en flexibilitet att arbeta från Stockholm där VD och ägare finns. Möjlighet till tjänstebil och delägarskap finns.

Om uppdragsgivaren
Malte Månson-koncernen omsätter cirka 360 mkr och har 150 anställda. Verksamheten består av två huvudbolag där Universal Power Nordic AB har verksamhet i Sverige och Norge samt Malte Månson Verkstäder AB med verksamhet i Sverige. Universal Power Nordic innehar agenturer i Skandinavien för flera kända fabrikat av marin- och industrimotorer. Malte Månson Verkstäder bedriver serviceverksamhet på 12 verkstäder i landet, inriktade mot last- och transportbilar samt övriga tyngre fordon som bussar, släp och trailers. Sedan en tid tillbaka finns en tydlig expansionsplan utstakad för Malte Månsons tunga verkstadskedja. Under en spännande tid framöver kommer vi att utöka utbudet vid befintliga verkstäder, öka kompetensen, förlänga öppettiderna samt öka vår geografiska spridning till nya orter och fler verkstäder. Vår målsättning är att bli Sveriges ledande verkstadskedja för tunga fordon. Läs gärna mer på www.maltemanson.com.

Beskrivning av tjänsten
Du kommer som CFO att arbeta både strategiskt och operativt. I rollen ansvarar du bl a för:
– Budget, likviditetsplanering samt ekonomisk analys
– Att upprätta månads- och årsbokslut samt årsredovisningar
– Att utveckla strategier för att optimera verksamhetens lönsamhet och kostnadseffektivitet
– Att genomföra risk- och förvärvsanalyser
– Att utvärdera Business case
– Att stötta verksamhetschefer
– Att agera bollplank och sparringpartner till VD
– Att rapportera ekonomiska nyckeltal till CapMan
– Personalansvar för 3 personer, placerade i Örebro

Vem är du?
Du har relevant högskoleutbildning och har kanske arbetat som senior controller och vill ta ett nästa steg i karriären. Du har erfarenhet av koncernredovisning och erfarenhet av förvärv är meriterande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Som CFO krävs ett stort fokus på den affärsmässiga sidan, dvs att du är affärsorienterad och trivs med mandat och en möjlighet till inflytande att påverka affären. Du är givetvis även strukturerad, noggrann samt analytisk och van att leverera kvalitet inom givna deadlines. Du har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt samt att du trivs med att växla om däremellan. Du är socialt säker då du agerar mot ägare samt styrelse. Du har även en god kommunikativ förmåga och kan både ställa krav när det behövs, samtidigt som du kan skapa ett förtroende i organisationen.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Malte Månson med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp, Management – Chef

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök detta jobb

Meny