Meny

Claudia, ny konsultchef på Invici i Stockholm

Säg hej till Claudia, ny konsultchef på Invici!

| Av: Malin Müllersdorf | Kategori: Nyheter, Konsult | Taggar:

I måndags välkomnade vi Claudia till Invicis kontor i Stockholm.

Klas Bonde, VD för Invici:

”Jag är otroligt glad att Claudia valde att komma tillbaka till Key People Group och specifikt till oss på Invici. Med en lång och relevant bakgrund från branschen så kommer hon på både kort och lång sikt tillföra ett otroligt värde på vår resa framåt. Och som bonus en fantastisk personlighet som både passar in i teamet och gör det än mer komplett och starkt.”

Claudia kommer att förstärka hela teamet men framför allt konsultverksamheten och då i rollen som konsultchef.

Är du nyfiken på vem Invicis nya konsultchef är så kommer här en liten sneak peak.

Claudia, vad fick dig att fastna för Invici?

Många saker men det som sticker ut mest är det personliga, hur alla på Invici är måna om den personliga relationen och med fokus på långsiktighet. Jag gillar att vara i det lilla bolaget där teamet är tajt och dessutom väldigt kompetent.

Synen på nätverket av konsulter tycker jag känns helt rätt. Att nätverka, bygga och underhålla för att kunna göra den perfekta så kallade matchningen – när det blir bäst för konsult och kund.

Jag attraheras av att Invici är nischat mot kvalificerade ekonomer. Jag har under en period jobbat brett och nu får jag möjligheten att jobba dedikerat mot den här kategorin.

För några år sedan jobbade jag i ett annat bolag inom Key People Group, den koncern som Invici tillhör, så jag köper så att säga ingen gris i säcken. Några från Invici-teamet har jag dessutom jobbat med i början av min karriär.

Vad tänker du att du tar med dig in i nya jobbet?

Min långa erfarenhet från branschen, summerar dem till hela 25 år. Jag har tidigare jobbat som konsultchef i nischen ekonomer, det var några år sedan men grunden finns. Kommer nu från en verksamhet med executive search vilket jag tänker kommer till nytta i arbetet med de kvalificerade tjänster vi har på Invici.

Att jag själv har varit i rollen som konsult tänker jag tillför ett värde i de dialoger vi har. Jag har egen erfarenhet av myntets olika sidor med både för- och nackdelar. För mig var de starkaste fördelarna frihetskänslan och möjligheten att med full energi göra kortare inhopp. Så är det inte för alla, det finns oändligt många drivkrafter bakom ett beslut att bli konsult.

Vem är personen Claudia?

Jag är i grunden en väldigt positiv person, vaknar alltid med ett gott humör. Att nätverka och vara i sociala sammanhang gillar jag starkt.

Möten med människor är fantastiskt, oavsett vad det handlar om. Så intressant vad det är som triggar folk, vad är det som får en att kliva upp på morgonen och anledningen till att man gör saker på ett visst sätt. Jag letar gärna efter den röda tråden i personligheten.

Som kollega är jag social, vill hjälpa till, fixar och roddar, projektstyrd och gillar att ta tag i saker. Jag är för det allra mesta väldigt organiserad. Får ofta återkopplat att jag är flexibel och lösningsorienterad, att jag väljer att inte fastna i problemet utan i stället på de olika möjligheterna som finns till lösning.

Hälften av mig är från Österrike, därav mitt namn. Jag har bott där när jag var mindre och har sedan återkommit för att jobba och även ”bara vara”. Vi har ett litet hus i Wien som jag gärna återvänder till.

I övrigt upplever jag gärna nya platser. Att röra på mig är grundläggande – gå ut med hunden, åka skidor eller vandra. Det är nog tur att jag gillar rörelse för en annan passion jag har är matlagning. Blir en bra balans.

Vad gör dig glad i jobbet?

Jag älskar när jag kommer in i ett flow, när det jag jobbat mot blir av och händer. Eller när jag löser något som varit svårnavigerat.

Älskar glädje och skratt, bjuder gärna på mig själv.

Vad tror man inte om dig?

Älskar ”kärringgodis”😊, tänk den stora chokladasken men blandat innehåll. Det blir oftast en bit kvar, den som är fylld av körsbär. Den är min favorit, så gott!

Om jag är konsult, vad kan jag förvänta mig i mötet med dig?

Till att börja med kommer vi garanterat ha ett trevligt möte. Det kommer bli ett personligt möte där jag inte fokuserar på ditt CV utan det som är bortanför – vad du vill och varför, jag vill hitta potentialen framåt för den konsult jag möter.

Något annat som ger oss en bild av dig?

Att jag älskar djur och natur. När jag vaknar i Wien så går fasanen första stråket, sedan kommer haren skuttandes och en stund senare rådjuren. Det surrar i gräset och fåglarna kvittrar. Allt detta skapar för mig magi, jag tycker hela kretsloppet är förtrollande. Ger mig ett fantastiskt lugn.

Hemma tar jag nästan varje morgon ett morgondopp i havet. Här får jag en kick och maxat med endorfiner. Jag lovar, du ångrar aldrig ett morgonbad!

Meny