Meny

Välj din pusselbit i rekryteringsprocessen

HUR SKRIVER JAG ETT BRA CV – 5 TIPS

| Kategori: Rekryteringstips, Karriär | Taggar:

Hur skriver man egentligen ett bra CV? Säkerligen har du googlat runt och tagit del av en mängd tips kring hur du ska göra. Det härliga med CV är att det finns lika många varianter som det är människor som skriver CV. Och det är ju helt rätt, ditt CV är du och din erfarenhet – inte en mall.

Vi har valt att sammanfatta det vi uppskattar när vi får äran att ta del av ett CV, se det som tips som du kan värdera huruvida de passar dig eller ej.

5 tips till ett bra CV

  • Generellt ska ditt CV göra att läsaren snabbt och tydligt får en bild av vad du har för historia och färdigheter avseende tjänster, utbildning, system, språk osv. Dessa kan gärna redovisas i punktform för varje tjänst.
  • CV kan ha olika längd men vårt tips är att du håller dig så kort som möjligt. Detta gäller framförallt dig som är mer senior, juniora personer har av naturliga skäl ett kortare CV.
  • Inled gärna med en sammanfattning av din erfarenhet, speciellt om du är senior.
  • En inledning är även värdefull för att skriva mer om vart du vill ta din historia, vad du har för riktning. Särskilt värdefullt om du söker en tjänst som inte riktigt mappar in på din tidigare erfarenhet.
  • Ta med var du har jobbat, vilken tjänst eller titel du hade och gärna även vilket ansvar du hade och/eller vad du uppnådde eller åstadkom under din tid där.

Och till sist några detaljer…

  1. använd ett typsnitt och teckenstorlek som är lätt för mottagaren att läsa
  2. skriv tjänster och utbildningar i kronologisk ordning
  3. ta gärna upp övriga engagemang som ex arbete i en ideell förening
  4. kom ihåg att ta med dina kontaktuppgifter som adress, mejl och telefon (och kontrollera att de är korrekta)

Hoppas att våra tips hjälper dig på vägen. Och du är väldigt välkommen att höra av dig!

Meny