Meny

Invici besöker Stora Ledarskapsdagen

INVICI PÅ STORA LEDARSKAPSDAGEN

| Kategori: Nyheter, Ledarskap | Taggar:

Förra veckan var vi, Elisabeth Khera och Pernilla Häglund, på Stora Ledarskapsdagen. En hel dag på Berns i Stockholm, fylld med inspiration, insikter och ny kunskap.

I det här inlägget delar vi med oss av vad vi tyckte var extra intressant eller tankeväckande.

Till att börja med var det flera av talarna som uppmanade till att man som ledare ibland beger sig utanför sitt eget ”hus”. Att prioritera sig själv för en stund och avsätta tid för egen reflektion och inspiration samt att kravlöst lyssna till andras lärdomar och erfarenheter. Det är utvecklande för individen och då får man en positiv spiral där även verksamheten och medarbetarna/kollegorna utvecklas. Bryt det dagliga och tänk i andra banor för en stund.

Dagens talare var:

  • Anders Hansen, överläkare och författare
  • Jan Carlzon
  • Åsa Bergman, vd och koncernchef Sweco
  • Hillevi Engström, förbundsdirektör Södertörns brandförsvar
  • Susanne Najafi, serieentreprenör, Backing Minds
  • Lena Herder, Sverigechef Ikea

De var olika och intressanta talare och vi fick stor behållning från presentationerna av bland andra Åsa Bergman från Sweco och Lena Herder från Ikea .

Åsa Bergman berättade om misslyckanden, vikten av att ta ett nytt grepp samt åtgärda och lära sig. Hon berättade specifikt om ett case där hon hade gått snett i en investering som enligt budget skulle landa på 1 Mkr och sedan, när allt var klart, slutade på 10 Mkr. Det misstaget och den erfarenheten, samt en tydlig men stöttande chef, bidrog till att hon var mer redo för sitt nästa karriärsteg. På det stora hela var Åsa väldigt imponerade, en massa pondus och samtidigt på något vis vanlig – hon lämnade en härlig känsla hos oss.

Lena Harder belyste vikten av mångfald i ett team, ju mer olika desto bättre. Det kan vara en jobbig process för förflyttning framåt men det skapas så mycket kraft i processen. Lena blev både personlig och ibland även privat. Och det är så hennes liv är, ingen work life balance här. Jobbet är roligt och då tar hon med det hem till familj, barn och barnbarn, och även omvänt.

”Riv pyramiderna-Jan Carlzon” pratade om det kärleksfulla ledarskapet, att bry sig om och tycka om sina medarbetare och kollegor – det gör skillnad. Han berörde även vikten av att ha kunden i fokus, har man ingen kund så har man ändå ingen affär. Ett exempel från SAS där man gick från att flyga flygplan till att flyga människor. Vi kan undra lite hur de tänker idag när konkurrensen är stenhård och kundupplevelsen är superviktig. Det är lätt att dela en dålig flygupplevelse med världen…

Hillevi Engström berörde det komplexa i ledarskapet och att leda utan att styra.

Susanne Najafi berättade om sin resa, från Rinkeby till Handels. Att våga tänka nytt, utmana och tänka utanför ramarna.

Anders Hansens föreläsning låg i samma linje som hans sommarprat och serien som finns på SVT. Rör på dig! Inte så viktigt hur, var och vad – bara gör det. Du blir mer stresstålig, förbättrar ditt minne, blir mer kreativ och intelligent.

På det stora hela tycker vi att det var en mycket bra dag. Det ligger verkligen något i tipset att bryta vardagen och lyssna in andras erfarenheter, insikter och kunskaper.

Fråga gärna!

//Elisabeth och Pernilla

Meny