Meny

Pernilla Häglund, konsultchef Invici

VARFÖR SKA DU JOBBA SOM KONSULT HOS INVICI?

| Kategori: Uppdrag, Konsult, interim | Taggar: , ,

Anledningarna till att man vill jobba som konsult är förmodligen lika många som antalet uppdrag. Här får du ett perspektiv från Anders Lundin, tidigare konsult hos Invici.

 

Hur länge har du jobbat som konsult?

Anders Lundin har jobbat som konsult hos Invici
Anders Lundin, tidigare konsult hos Invici

Jag har jobbat som konsult sedan april 2016.

Vad är det du gör idag?

Jag hjälper ett svenskt läkemedelsbolag att skriva en amerikansk årsredovisning (SEC form 20-F) då de är sekundärnoterade på Nasdaq Capital Markets i NY.

Varför valde du att börja arbeta som konsult?

Jag gillar omväxlingen i olika uppdragen, jobba med olika förändringsprojekt samt att bidra med ledarskap och beslutsstöd till ledningsgrupp och styrelse. Det är de arbetsuppgifterna i CFO-rollen som jag brinner för.

Vad är fördelarna med att jobba som konsult?

Att få möjlighet att genomföra uppdrag hos olika kunder i olika branscher och möta duktiga och kompetenta medarbetare.

Vilken är den största utmaningen med att jobba som konsult?

Att snabbt förstå kundens verksamhet och snabbt börja leverera enligt det som kunden förväntar sig. Att ”landa springande” är ett bra uttryck som beskriver rollen.

Vad är det som särskiljer Invici från övriga aktörer?

De flesta av mina tidigare uppdrag har kommit från mitt egna nätverk. Men det jag gillar med Invici är att de har mycket bra kommunikation före, under och efter uppdraget. Det är en stor fördel att Invici är specialister inom ekonomi och finans samt att de uppdragen jag har haft hat varit mycket intressanta och givande.

 

LÄS MER OM ROLLEN SOM KONSULT:

Vi har tidigare skrivit om hur det är att jobba som konsult hos Invici, klicka här för att läsa mer om vår konsultchef, Anna Kempes, perspektiv på konsultrollen.

Och vill du få även Eva Fahrmans perspektiv så klicka här.

Meny