Meny

Klas-hos-Di-Chefsnätverket-Close

Vi lär och inspireras med Di Chefsnätverket Close

| Av: Malin Müllersdorf | Kategori: Nyheter | Taggar:

Att samarbeta med Di Chefsnätverket Close är helt rätt för Invici, vi står på samma grund i att utveckla individen och verksamheten. I vårt partnerskap ingår bland annat att vi erbjuder vårt nätverk att delta på de digitala inspirationsföreläsningar som sker med jämna mellanrum.

Olof Manner – en makroekonomisk uppdatering kring ekonomi och samhälle

Hösten startades med en föreläsning som var faktarik, intressant men inte så positivt inspirerande. Vi fick för andra gången möjlighet att lyssna till Olof Manner som under en timma gav en makroekonomisk uppdatering kring ekonomi och samhälle. Vi fick ett perspektiv på nuläget och framtiden med gott om nedslag i verkligheten. Olof Manner är till yrket Senior Advisor på Swedbank, medlem i Dagens industris skuggredaktion och finanskrönikör hos Affärsvärlden. Han är en karismatisk göteborgare och förmedlar sina budskap med träffsäkra paralleller och med båda fötterna på jorden. Nu återstår och se om Olof och Swedbanks glaskula är vad framtiden har att leverera.

Efter föreläsningen tog Invicis VD, Klas Bonde, utrymme och undrade:

”Om du kunde få hela Sveriges befolkning att göra något för att förändra den här situationen, vad hade det då varit?”

Klicka här för att se svaret från Olof Manner.

Gunnar Karlsson, tidigare MUST-chef, föreläser på temat ”Hot mot Sveriges säkerhet- risker och näringslivets roll”

Nästa vecka är det dags för nästa digitala föreläsning. Då får vi lyssna till Gunnar Karlsson som är före detta MUST-chef och en av säkerhetsbranschens mest erfarna och kunniga inom underrättelse- och säkerhetstjänst, säkerhetsskydd samt totalförsvar.

Vi får under en timma ta del av när Gunnar ger sitt perspektiv på näringslivets viktiga roll i det rådande säkerhetsläget. Ryssland är det mest närliggande hotet, men Kina och andra aktörer hotar också Sveriges säkerhet. Sverige är i färd med att förstärka totalförsvaret, både den militära och den civila delen. Gunnar ska på onsdag guida oss och berättar vad vi kan göra för att förbereda oss på bästa sätt.

Är du inte anmäld och vill lyssna in, klicka här och gör din anmälan.

Får chefen må dåligt?

Årets sista föreläsning är fredag 15 december. Då lyssnar vill till när Hanna Wiik, xx, undrar om chefen får må dåligt i föreläsningen som handlar om psykisk ohälsa och det hållbara ledarskapet. Hanna Wiik berättar under sin föreläsning om sina egna erfarenheter av att vara chef med psykisk ohälsa, att stötta chefer och medarbetare med psykisk ohälsa liksom att hitta balansen med ett hållbart ledarskap. Hon ger konkreta tips på hur man kan upptäcka psykisk ohälsa i organisationen och hjälpa de som är i riskzonen. Vilka tecken ska man vara uppmärksam på? Hur tar man det svåra samtalet med någon som kanske inte mår bra? Hanna redogör även hur man kan arbeta strategiskt för ett mer hållbart ledarskap i ledningsgruppen och i organisationen. Hon berättar vad forskningen säger om risk- och friskfaktorer liksom insatser som fungerar.

Klicka här för att direkt göra din anmälan.

Meny