Meny


Har du erfarenhet av fastighetsbranschen och vill ta dig an rollen som ekonomichef för ett av Nordens ledande fastighetsbolag?

Har du erfarenhet av att leda personal och trivs i en förändringsmiljö?

Då kan rollen som ekonomichef för Corem Property Group vara rätt för dig!

Om uppdragsgivaren
Corem Property Group är ett av Nordens ledande kommersiella fastighetsbolag. Vi förvärvar, förvaltar, förädlar och utvecklar fastigheter i attraktiva lägen på storstads- och tillväxtorter. En viktig del i vår strategi är att förvalta fastigheterna med egen personal, för bästa marknadskännedom och närhet till hyresgästerna. Vi har ett långsiktigt perspektiv och vill vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster. Corem har en decentraliserad organisation och hos oss prioriteras kompetens, trivsel och hälsa högt. Arbetsplatsen präglas av engagemang, samarbete och eget ansvar. Corem är noterat på Nasdaq Large Cap. Läs gärna mer om oss på www.corem.se.

Beskrivning av tjänsten
Ekonomichefens huvudsyfte är att säkerställa att de svenska dotterbolagens redovisning, skatteredovisning och rapportering är korrekt, följer gällande lagar och med god kvalitét.
Du arbetar i nära samarbete med bolagets egna förvaltning, controllerorganisation, koncernredovisning och skatt. Ekonomiavdelningen, som består av 14 personer och är placerade i Globen och Nyköping, ansvarar för bolagsredovisningen för ca 300 bolag.
Denna tjänst utgår från kontoret vid Globen och du rapporterar till CFO.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomichef är:

– Leda Corems redovisningsfunktion med tydlig målstyrning mot övergripande mål – planering av verksamheten, digitalisering och optimering av processer, rutiner, dokumentation och kvalitetssäkring

– Ansvar för årsredovisningar för dotterbolag, utifrån regelverken K2, K3 och RFR 2.

– Personalansvar för redovisningsavdelningen

– Driva interna utvecklingsprojekt

– Utveckla medarbetare inom ekonomi inklusive bemanning och arbetsfördelning på ekonomiavdelning inklusive rekrytering, utvecklingssamtal och lönerevisioner

– Stötta affären genom att ekonomiorganisationen deltar i uthyrningar, transaktioner, budget m.m.

– Kontakt med revisorer och planering revision

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi.
Du har ett intresse av fastighetsredovisning och förstår fastighetsaffären.
Du har erfarenhet av att arbeta som ekonom på företag inom fastighetsbranschen och är trygg i sin redovisningskompetens.
Vi söker dig som har erfarenhet av personalansvar och leda team.
Meriterande om du har erfarenhet av arbete på revisionsbyrå och börsnoterat bolag.

Som person tror vi att du är driven, lösningsorienterad och prestigelös.
Du trivs i en förändringsmiljö.
Du är ansvarstagande och noggrann.
Du har ett intresse för ledarskap och personalutveckling.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Corem Property Group med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig David Andersson, tel 072-853 09 96. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Ansök genom att bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny