Meny


Bokusgruppen samlar varumärkena Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play.

Lockas du av en utvecklande roll i ett attraktivt företag?
Har du en gedigen erfarenhet inom redovisning och ledarskap?
Trivs du att arbeta både operativt och strategiskt?

Då kan du vara den Redovisningschef som Bokusgruppen söker när man nu förstärker redovisningsfunktionen!

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Bokusgruppen erbjuder en stark företagskultur och många engagerade och kunniga kollegor. Du arbetar från det moderna kontoret på Kungsholmen tillsammans med ca 100 personer. Förmånliga personalrabatter och möjlighet att arbeta hemifrån del av tiden finns.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som redovisningschef rapporterar du till CFO med vilken du har ett nära samarbete med. Du leder och organiserar arbetet på Bokusgruppens redovisningsfunktion vilken ligger i Göteborg. Teamet består av sju medarbetare. Controlling och övriga centrala funktioner är placerade i Stockholm. Resor till Göteborg är en naturlig del av jobbet och i genomsnitt uppskattas du arbeta där ca två dagar per vecka.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

– Leda och utveckla redovisningsfunktionen
– Utveckla processer arbetssätt, och kompetenser
– Ansvara för avdelningens arbete med att färdigställa och kvalitetssäkra månads-, kvartals- och årsbokslut
– Ansvar för och framtagande av extern rapportering
– Ansvara för konsolidering av fyra bolag inkl moderbolag
– Operativ huvudkontakt för revisorer och bank samt delaktig på revisionsutskottsmöten
– Vidareutveckla samarbetet med ledning och controlling

Vem är du?
Du är civilekonom eller har annan motsvarande akademisk utbildning. Du har lång erfarenhet av redovisning samt uppföljning och rapportering. Du har erfarenhet av att driva utveckling av processer samt att förvalta och utveckla ekonomisystem.

Du vill vara en del av ett noterat bolag där frågor om digitalisering är en naturlig del av din vardag. För att trivas i rollen ser vi det som en fördel att du har erfarenhet av att arbeta inom retail. Att arbeta mot högt uppsatta mål och leverera resultat är något du är van vid. Du är en naturlig ledare som kan bygga team och vill vara en del av en företagskultur där vi vinner tillsammans och är måna om att ha kul längs vägen. Du besitter en personlig mognad och är trygg i att föra dialoger med och göra presentationer för beslutsfattare i ledning och styrelse.

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, drivande och utvecklingsinriktad. Du har en dokumenterad ledarskapserfarenhet och trivs i ledarrollen. Du trivs både med att arbeta med detaljerna och att se till helheten. Du är kommunikativ, har lätt att samarbeta och tycker om att arbeta verksamhetsnära. Du har ordning och reda men är samtidigt pragmatisk och affärsmässig.

Du har goda kunskaper i Excel och trivs med att arbeta med systemfrågor, företaget arbetar i systemen iScala, Medius och QlickSense. Du känner dig bekväm med redovisning enligt IFRS och enklare koncernkonsolidering. Du har en förmåga att uttrycka dig professionellt i tal och skrift.’

Arbetet hos Bokusgruppen ledsagas av värdeorden Kunder, Mod, Ansvar, Tillsammans och Göra skillnad.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Bokusgruppen med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Om Bokusgruppen

Bokusgruppen är Sveriges marknadsledande bokhandelsaktör som med starka och kompletterande varumärken når en mycket stor andel av Sveriges befolkning. Förutom böcker i alla kanaler och format erbjuds ett stort och inspirerande övrigt sortiment. Med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” ska Bokusgruppen möta kundernas varierande behov och vara förstahandsvalet för så många som möjligt. Bokusgruppens företagskultur är starkt förankrad hos våra medarbetare och bygger på värdeorden Kunder, Mod, Ansvar, Tillsammans och Skillnad. Bokusgruppen har över 400 anställda på kontor och i butiker. Bokusgruppen har huvudkontor i Stockholm samt kontor i Malmö och Göteborg. Omsättningen var 1,8 miljarder kronor 2022. Bokusgruppen AB (publ) är sedan 2021 noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Länk till hemsidan: https://www.bokusgruppen.com/

Sök jobbet

Meny