Hoppa till innehåll

Interim CFO och ekonomichef

En interim CFO eller interim ekonomichef är en effektiv lösning när er verksamhet står inför en förändring. Ni får utrymme att analysera framtidens resurs- och kompetensbehov, samtidigt som ni har en resurs på plats som med nya ögon ger nyaInvici skål godis och stående pennor 1200x627 perspektiv och hanterar den dagliga verksamheten.

Som interim CFO och ekonomichef har man som regel en bred erfarenhet av:

  • att ha jobbat i både mellanstora och större företag.
  • olika branscher vilket kan vara extra värdefullt inom exempelvis fastighet, bank- och finans, entreprenadverksamhet, fmcg med flera.
  • olika ägarstrukturer vilket är en förutsättning för att förstå krav på struktur och rapportering om det är i entreprenörsägt, PE-ägt eller börsnoterat bolag.
  • dokumenterad ledarskapserfarenhet.

NYA PERSPEKTIV FRÅN DIN INTERIM CFO

Många av våra interimskonsulter alternerar mellan tjänster som CFO, ekonomichef och andra administrativa chefstjänster, vilket ger ett brett perspektiv. Dessutom finns oftast en senioritet i interimsrollen vilket innebär att man har vana från att snabbt sätta sig in i olika frågeställningar och verksamheter.

Klicka här för att se ett axplock av roller och samarbetspartner inom interim ekonomi.

Då rollen som CFO och ekonomichef skiljer sig mellan olika bolag lägger vi mycket tid på att ha ett uppdaterat och kvalitativt nätverk. Det gör att vi snabbt kan matcha ditt behov mot tillgängliga resurser. Som interim CFO och interim ekonomichef har man som regel erfarenhet av att jobba i både mellanstora och större företag, olika branscher, privat och offentlig sektor, i olika ekonomistrukturer och med olika ansvarsområden.

DUBBEL EFFEKT

När ni anlitar en interim CFO eller interim ekonomichef får ni mer än en person som hanterar den dagliga verksamheten. Ni får en person som har erfarenhet från flera andra uppdrag vilket gagnar både ekonomifunktionen och andra inom organisationen. En interim resurs behöver inte ta hänsyn till den interna politiken på samma sätt som en anställd, och inte heller ta in det som finns i väggarna och det som rullar i gamla hjulspår.

INTERIM CFO OCH INTERIM EKONOMICHEF – I STOCKHOLM OCH MALMÖ

Invici har verksamhet i Stockholm och Malmö men nätverket täcker större områden än så. I dagens digitala samhälle är det inte de geografiska gränserna som är avgörande.

Har du behov av en interim CFO eller interim ekonomichef till din verksamhet? Eller är du interim CFO/ekonomichef och nyfiken på hur vi kan möta dina behov av uppdrag?

En interim CFO eller interim ekonomichef är en effektiv lösning när er verksamhet står inför en förändring. Ni får utrymme att analysera framtidens resurs- och kompetensbehov, samtidigt som ni har en resurs på plats som med nya ögon ger nya perspektiv och hanterar den dagliga verksamheten.