Hoppa till innehåll

Hur kan jag motivera varför jag söker rollen?

 

I en enkät på Linkedin ser vi att det är många som tycker att det är utmanande att skriva och formulera varför man söker den specifika tjänsten. Enkäten visar även en stor osäkerhet kring ”om jag är den rätta för rollen”.varfor-och-ar-jag-ratt-2

Olika företag använder olika metoder. På Invici har vi valt bort ansökningsbrevet men du har möjlighet, om du vill, att bifoga en motivering till varför du söker rollen. CV och dina kontaktuppgifter är obligatoriskt i din ansökan medan motiveringstexten är frivillig.

 

VAD LOCKAR DIG ATT SÖKA TJÄNSTEN?

Det är inte det skrivna eller formulerade som är kärnan, det viktiga är att du är påläst och att du har tänkt till kring vad du vill. Att du visar att du verkligen har ett engagemang och är motiverad för den roll du söker.

Det är viktigt i mötet med oss. Det är även viktigt i ett nästa möte med din potentiellt blivande arbetsgivare.

Läs mer om hur du förbereder dig för en intervju.

Generellt är vårt tips att hålla dig enkel i din motivering. Förklara din situation och vad som attraherar dig kring varumärket, bolaget och rollen. Beskriv vad det är som tilltalar dig och vad som gör att du tycker att du passar. Om du gör ett karriärsbyte så berätta varför.

Har du utifrån jobbannonsen och egen research svårt att utläsa om du kvalificerar dig så tveka inte att kontakta ansvarig rekryteringskonsult. Rekryterarna på Invici inbjuder till ett samtal innan du söker, då kan frågor och svar mötas i ett första inledande samtal.

ÄR JAG RÄTT FÖR ROLLEN?

Att känna sig osäker på om man är den rätta för rollen tänker troligen de flesta i olika utsträckning. Och det är en helt rimlig känsla som vi alla kan känna igen oss i.

I många av våra processer tittar vi även på potential och en möjlighet att växa in i rollen utan att ha den specifika erfarenheten sedan tidigare. Det är en stor glädje när vi kan ge den kandidat som kanske inte riktigt har efterfrågad ”höjd” en möjlighet att växa.

Tänk på att alla du möter i en rekryteringsprocess troligen själva har varit i situationen att vara arbetssökande och själva funderat på om man är rätt för rollen. Vi är på andra sidan bordet men ändå på din sida.

Klicka här för att ta del av våra fem tips till dig som blir galet nervös inför intervjun.

Läs mer om vad vi på Invici kan hjälpa dig som kandidat med!