Meny

Invici tipsar om hur du bygger ditt personliga varumärke

Bygg ditt personliga varumärke som konsult

| Kategori: Konsult, Karriär | Taggar: , , , , ,

Hur bygger du ditt personliga varumärke på bästa sätt? Kanske ska du se över hur du presenterar ditt cv och din konsultprofil? Pernilla Häglund, konsultchef och senior rekryteringskonsult på Invici, delar med sig av sina bästa tips för att du ska lyckas.

För att du ska vara så trovärdig som möjligt i din konsultroll rekommenderar Pernilla Häglund att du bara jobbar mot en handfull leverantörer. Var selektiv när du bestämmer dig för vilken leverantör du vill arbeta för. Välj ut det eller de företag som du får högst förtroende för – det är ni tillsammans som också bygger ditt personliga varumärke.

Försök att hitta en rekryterare eller konsultchef som du kan luta dig mot och få rådgivning av. På Invici har vi många års erfarenhet och är måna om att förstå och lyssna och vi vägleder dig gärna och ger råd i dina val.

Vinnande egenskaper som konsult är att vara inkännande, anpassningsbar och flexibel. Det är bra att vara trygg i sig själv, fungera i många olika miljöer och trivas med det. För att lyckas med att bygga sitt personliga varumärke i konsultrollen är det en fördel om du är social och tycker det är roligt att jobba tillsammans med nya människor.

Gör dig sökbar!

Idag hittar många rekryterare och arbetsgivare dig via sociala nätverk så som LinkedIn.  Ta dig därför tid till att bygga upp en attraktiv LinkedIn-profil som visar din professionella yrkesidentitet på ett övertygande och fängslande sätt. Här är några konkreta tips:

  • Är du ute efter nya konsultuppdrag? Skriv då ”söker nya utmaningar” och från och med vilket datum du är tillgänglig. På så sätt ser rekryterarna att du söker efter nya uppdrag.
  • Glöm inte att göra din profil sökbar, så vi hittar dig! Genom att sökoptimera din profil, så ökar sannolikheten att du dyker upp högt i sökresultaten.
  • Letar du efter uppdrag som ekonomichef, CFO eller controller? Var tydlig och skriv i din profil vilka uppdrag du kan och vill och vilka erfarenheter du har.

Bygg ditt personliga varumärke digitalt

Ta möjligheten att berätta på LinkedIn, vad du är bra på och vad som är dina styrkor. Har du t.ex. varit del av ett lyckat projekt eller gjort framgångsrika förändringar – dela då med dig av dina erfarenheter och dina kunskaper till ditt nätverk. Det dyker då upp i olika rekryterares sociala flöden och kan generera framtida uppdrag. Ett riktigt bra sätt att bygga sitt personliga varumärke.

Håll kontakten och nätverka

Bygg ditt personliga varumärke som konsultLinkedIn används även som ett verktyg för rekryterare att hålla kontakt med sitt nätverk. Det innebär till exempel att vi kan se om du är tillgänglig för nya konsultuppdrag eller så håller vi oss bara ajour med vad du och andra konsulter gör idag eller vilket uppdrag du är på nu.

Men kom ihåg! Lika viktigt som att nätverka på nätet är det att hålla igång sitt nätverkande i den ”riktiga världen”. När du är konsult hos oss på Invici så försöker vi träffas ofta på konsultträffar för att dela erfarenheter och såklart umgås med varandra. Här får du möjlighet att dela med dig av kunskap och ta del av andras tips och idéer kring konsultrollen och eget företagande. Kanske är det här du möter du din blivande kollega eller chef?

Hör gärna av dig till oss på Invici om du undrar något vill veta mer om konsultrollen, vi svara gärna på dina frågor! Glöm inte att hålla koll på all lediga tjänster som vi har ute just nu.

Kontakta oss
Meny