Meny

Carina Olsson, ekonomichef, Invici

JAG ÄR EKONOMICHEFEN SOM HAR MASSOR AV KVALIFICERADE EKONOMER. ELLER?

| Kategori: Rekryteringstips | Taggar:

Att vara ekonomichef på Invici, ett konsult- och rekryteringsbolag för kvalificerade ekonomer måste vara en fantastisk tillgång. Eller utmaning.

Vår ekonomichef, Carina Olsson, har haft kvalificerade ekonomijobb i varierande branscher under många år, både som anställd och konsult i eget företag. Frågan är om det är någon skillnad att vara ekonomichef på ex ett friluftsföretag och Invici som fokuserar på den målgrupp som Carina själv befinner sig i – kvalificerade ekonomer.

”Det är mäktigt att får vara i den här miljön. När jag exempelvis är med på Invicis konsultfrukostar så finns så enormt mycket erfarenhet och kunskap samlat i samma rum. Och jag är en av dem. Det finns en mängd som är som jag, senior i både erfarenhet och ålder, men även den yngre generationen som står för andra influenser inom ekonomifunktionen.

Det är också kul att se att det är sådan mix av män och kvinnor. En vanlig fördom är att det är mest kvinnor inom ekonomi men vad jag kan se är det inte alls så. Och det är för mig väldigt glädjande, jag tror på mångfald i alla kategorier.

Invici har vuxit snabbt sedan starten och utifrån mitt perspektiv och roll så ställer det stora krav på ordning och reda. När företaget växer och arbetsbördan ökar så ställs högre krav på noggrannhet och att:

  • tänka smart och effektivt
  • hela tiden vara självkritisk och se över processen
  • ha rätt verktyg
  • optimera och se över om man kan ta bort något steg
  • konstant ha sinnesnärvaro och aldrig snubbla på en nolla

Det är full fart framåt och man är mitt i det. Och ska samtidigt stå utanför med helikopterperspektiv och se effektiviseringar, upphandla system osv. Det är det jag gillar med jobbet och samtidigt det som ökar antalet gråa hår.

Tänker att det är tur för mig att Invici och konsultverksamheten finns. För det är utmanande att både vara i det och samtidigt orka ställa sig utanför och projektleda en förändring. När vi tillfälligt behövde stöttning i ekonomiarbetet gick det snabbt från beslut till att jag fick träffa tillgängliga och kompetenta konsulter. Och att vi sedan var igång och fick avlastning.

Jag har i vardagen och operativt inte direktkontakt med våra konsulter och de vi rekryterar ut, inte heller med våra kunder. Jag tänker att vi har gemensamma beröringspunkter som skulle vara intressanta att prata om, vi har mycket gemensamt och står förmodligen med ungefär samma frågeställningar och utmaningar. Det skulle vara kul att göra något men vet inte exakt hur. Har du en idé kanske?”

Meny