Meny

Invici öppnar i Malmö

Nu expanderar vi och öppnar kontor i Malmö

| Kategori: Nyheter | Taggar: , , ,

Det går bra nu! Allt fler företag runt om i Sverige vill hyra in och rekrytera våra kvalificerade ekonomer. Trycket är extra stort i Skåne och för att svara på den ökade efterfrågan slår vi nu upp dörrarna till vårt nya kontor i Malmö den 1 oktober. 

Etableringen i Malmö kommer att ledas av Patrik Lilja, ny regionansvarig i Syd för Invici. Patrik är utbildad ekonom och har jobbat som business controller. Dessutom har han gedigen erfarenhet av att rekrytera ekonomer i Skåne sedan tidigare.

Vi passade på att intervjua vår nya kollega och Invicis VD Anders Fritz för att känna dem lite på pulsen:

Grattis till nya jobbet Patrik! Vilken utmaning – hur känns det?

– Det känns otroligt motiverande. Tidpunkten för en etablering i Malmö känns väldigt rätt just nu. Det gynnsamma konjunkturläget har skapat en ökad efterfrågan av kvalificerade ekonomer i hela Skåneregionen och allt fler företag expanderar och behöver ny personal. Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med dem och alla de ekonomer som finns i södra Sverige.

Patrik: Konkurrensen inom rekryteringsbranschen är hög – vad kan Invici tillföra som är nytt för kunder när ni nu etablerar er i Skåne? 

– Vår styrka är att vi verkligen kan ekonomiyrket och själva har arbetat som ekonomer. Den kunskapen är väldigt viktig när vi identifierar företagens behov. Vi förstår deras verksamhet och kan snabbt sätta oss in i deras utmaningar. Att vi dessutom har ett gediget nätverk av kvalificerade controllers, ekonomichefer, redovisningsansvariga och CFO:er gör att företagen kommer att få de medarbetare som de verkligen behöver och efterfrågar.

Anders: Varför valde ni att etablera er i Malmö framför t.ex. Göteborg? 

– Öresundsregionen är en av Sveriges mest expansiva och spännande regioner. Konjunkturen går på högvarv i Skåne med många stora och mellanstora företag som växer, och som har ett löpande behov av att rekrytera och hyra in ekonomer på interimsuppdrag. På sikt kan Göteborg och Västsverige också bli intressant.

 Det råder just nu kandidatbrist i Sverige. Hur tänker ni här när ni etablerar er på en ny marknad?

– Idag har vi ett etablerat nätverk i Skåne och kommer att fortsätta bygga det på plats. Vi har bra insikt i kundernas behov och kandidaternas önskemål och kommer arbeta vidare här. Dessutom arbetar vi alltid aktivt med riktad annonsering och nätverkande. Och vi letar alltid efter ekonomer som vill ta sitt nästa steg i karriären.

En sista fråga Patrik, var kommer kontoret att ligga?

– Vi kommer att husera i High Court (Gamla Hovrätten) i vackra lokaler bredvid Slottsparken och Malmöhus Slott. Kom gärna förbi och säg hej om du vill veta mer om Invici i Skåne. Självklart gäller det både våra kunder och karriärsugna ekonomer!

Vill du veta mer om Invici och etableringen i Malmö höra av dig till:

Patrik Lilja, regionansvarig Invici, 0709-810 048

Anders Fritz, VD Invici, 08-410 388 60

Meny