Meny

Invici tipsar om hur du kan arbeta med ditt arbetsgivarvarumärke

Så attraherar du de vassaste kandidaterna till ditt företag

| Kategori: Rekryteringstips, Rekrytering, Ledarskap | Taggar: , , ,

Idag är det viktigt att arbeta aktivt med företagets arbetsgivarvarumärke. Du kan genom detta påverka omvärldens bild av hur det är att arbeta på ditt företag. Det här är speciellt viktigt när du ska rekrytera eller hyra in kvalificerade ekonomer, eftersom många slåss om samma kandidater. Målet är förstås att öka dina chanser att locka rätt personer med rätt kompetens till ditt företag.

– När vi som rekryterare på Invici har tagit fram rätt kandidater är det din tur som uppdragsgivare att ta över stafettpinnen, säger Anders Zetterlund, senior rekryteringskonsult på Invici, som fortsätter: Det är du som ska övertyga kandidaten att det är ditt företag som är bäst för deras framtida karriärutveckling. Konkurrensen är hög och det är viktigt att ha vässade budskap som dock också ska stämma överens med verkligheten.

Men hur ska du då på bästa sätt sälja in ditt bolag till kandidaten? Här delar Anders med sig av sina bästa tips för hur du som arbetsgivare säljer ditt företag till dina blivande medarbetare:

Glöm inte att det är två som väljer

Idag är det kandidaternas marknad på arbetsmarknaden. Det finns många spännande och utmanande lediga ekonomijobb ute på ekonomimarknaden. Kandidaterna bestämmer sig bara för den arbetsgivare som de verkligen tror passar just dem.

Det är viktigt att komma ihåg att bara för att kandidaten blir erbjuden tjänsten så betyder inte det att hen väljer att tacka ja. Ofta har kandidaterna flera arbetsgivare som uppvaktar dem. Detta måste du som arbetsgivare ta in i ett tidigt skede. Du kan inte ta för givet att kandidaten som du vill ha väljer just ditt företag.

Några tips till rekryterande chef?

  • Lägg tid på att presentera bolaget. Som rekryterarande chef måste du förbereda dig på att presentera ditt företag på ett innehållsrikt och attraktivt sätt. Använd dig gärna av slagkraftig information.
  • Berätta om de olika områden som finns, hur ser organisationen ut, trivsel på företaget och övergripande om vart ni som bolag är på väg. Beskriv företagets mål och visioner.
  • Är det en hög trivsel på arbetsplatsen och har ni uppskattade chefer? Bekräfta gärna den bilden med opartiska medarbetarundersökningar.
  • Dela med dig av varför du själv trivs med att jobba på bolaget. Det är perfekt att använda som ytterligare ett incitament.

Lyft fram förmånerna

Interim ekonom jobba som interimskonsultBerätta om vilka förmåner som företaget erbjuder kandidaten. Det kan vara allt från pensionslösningar, friskvård, full ersättning vid föräldraledighet och längre semester med mera. Det blir mer och mer vanligt att man redan lyfter förmånerna i annonsen för att locka till sig kandidater. Jobbar ni också med någon form av CSR- och hållbarhetsarbete så lyft upp det. Det blir allt vanligare att kandidater beaktar även denna aspekt när de ska välja arbetsgivare.

Berätta om nästa steg

Och ett sista tips till när du träffar kandidater är att vara tydlig och noga med att berätta om hur rekryteringsprocessen ser ut och hur den ska fortskrida och när kandidaten kan vänta sig ett svar. Alla parter tjänar på att dela med sig av relevant och intressant information i rekryteringsprocessen, det lönar sig i längden att vara så transparent som möjligt

Tveka inte att höra av dig om du vill du veta mer om hur du kan arbeta med ditt företags arbetsgivarvarumärke och hur vi tillsammans kan locka rätt medarbetare till ditt bolag.

Kontakta oss
Meny