Meny

Invici är ett interims- och rekryteringsföretag för kvalificerade ekonomer

INVICI – KAN MAN HETA DET?

| Kategori: Nyheter | Taggar:

Hur uttalar jag Invici? Vad betyder Invici? Vad har namnet med rekrytering och interim av ekonomer att göra? Varför heter ni Invici?

Relevanta frågor som med regelbundenhet ställs av kunder, kandidater och konsulter. Och alla andra nära och kära.

Varje företagsnamn har sin egen historia och så även Invici, även om vår inte är så tydlig.

En del undrar om det har med invincible (oövervinnlig) att göra. Andra funderar över kopplingen till veni vidi vici (jag kom, jag såg, jag segrade). Eller är det invisible (osynlig):)

Nästan allting ovan är rätt men det var först när loggan ritades ut, den gröna bocken, som det landade. Den har en bra association till vår nisch. Och är samtidigt positiv, vi är på rätt väg. Check!

Det finns även en fin klurighet i Invici och det är ordet ”vi”, ett av Invicis bäst beskrivande ord. Många slänger sig med uttrycket laget före jaget och för oss är det inte bara ett slitet uttryck. Det finns alltid en person som äger processen men laget hjälps alltid åt. Att bygga på varandras erfarenhet, kunskap och kontaktnät är superviktigt för oss, vi tänker att det är det som gör att vi kan leverera med höjd och kvalitet.

Och uttalet! Från den lite yngre skaran hör vi gärna ”Invicki”. Oftast blir det ”Invichi”, som artisten Avicii. Och det är inte fel men inte såsom vi tänkt. Vi säger Invici på samma sätt som vi uttalar medicin.

Lurigt, eller hur?! Oavsett hur, vad och vilket – välkommen att höra av dig!

Klicka här om du vill veta mer om Invici.

Kontakta oss

 

Meny