Meny

Att välja leverantör av rekrytering och interim I Invici - rekrytering och interim - kvalificerade ekonomer

Att välja leverantör av rekrytering och interim

| Kategori: Nyheter, Ledarskap | Taggar:

Att välja leverantör för rekrytering eller interim är inte lätt, särskilt när det gäller en affärskritisk position. Baserat på våra samtal med kunder och egen erfarenhet belyser vi några viktiga faktorer att ta hänsyn till när du gör ditt val av leverantör.

Expertis inom området

Vid kvalificerade och executiva tjänster rekommenderar vi att du väljer en leverantör som har erfarenhet och expertis inom området som rekryteringen eller interimslösningen ska ske inom.

Kvalitet och processer

Auktorisering inom branschen säkerställer seriositet och kvalitet. Tänk långsiktigt när du väljer leverantör och välj en aktör med sund ekonomi.

Säkra att dina egna processer mappar mot leverantören. Alternativt hur leverantörens processer går att skruva på utan att tappa i kvalitet eller tid. Undersöka vilken dokumentation under processen du kan förvänta dig. Och vilka tester din leverantör gör samt vad de syftar till.

Det finns alltid en risk i en rekrytering. De flesta rekryteringsföretag erbjuder en garanti på rekryteringen. Det innebär att man, inom en viss tid, gör om rekryteringen om kandidaten inte lever upp till överenskomna krav. Undersök vad din leverantör garanterar.

Förståelse för företagskultur

Ett bra rekrytering- och interimsföretag förstår vikten av företagskultur och kan matcha kandidater som passar företagets värderingar och kultur.

Tillgänglighet och kommunikation

Det är viktigt att det rekryteringsföretag man väljer är tillgängligt och har god kommunikation för att säkerställa att rekryteringsprocessen flyter smidigt och att man hålls uppdaterad om framsteg.

Resultat och kund- samt kandidatnöjdhet

Slutligen är det viktigt att undersöka det rekryteringsföretags tidigare resultat och kundnöjdhet för att säkerställa att de har en beprövad track record för att leverera högkvalitativt. Även kandidatupplevelsen är viktig att undersöka. Leverantören blir ditt varumärkes förlängda arm. En leverantör med långsiktigt fokus på kandidatupplevelsen attraherar de bästa kandidaterna vilket påverkar urvalet och kvalitén på de kandidater du får presenterade.

Vilja, engagemang och glädje

Sist men inte minst – välj en leverantör som finner glädje i sin profession. Glädje föder vilja och engagemang vilket är kritiskt för att det ska bli den perfekta matchningen mellan ert behov och din nästa kollega!

 

Meny